Ugrás a tartalomra

„More osmeha" 10-ti put u Senti

2019.06.09
20:57
Forrás
Pannon RTV
Festival „More osmeha" organizovan je 10-ti put u Narodnoj bašti u Senti gde su decu očekivali logičkim zadacima, slikanjem lica, drevnim ratnim igrama.

Na festivalu je učestvovalo gotovo četiri hiljade dece. Ulaz je bio besplatan, a najmlađi su se kućama vratili sa poklonima i prepuni doživljaja. „Mnogo puta sam bila na ovom festivalu. Najviše mi se dopao zid za penjanje, kao i razne rukotvorine jer sam vrlo kreativna i jako volim da stvaram" kaže Mariana Roka, učesnica.

„Dobijamo ove novčiće i ko skupi 15, može da ide na trambulinu" kaže Mark Poljak, učesnik.

Deca su imala prilike da isprobaju i nove igračke iz donacije fabrike „Tisa automotive". „Na sceni se stalno dešavaju različite produkcije. Imamo kutak za bebe, imamo mesto za bebe, imamo prodavnicu sa sitnicama, imamo mnogo malih scena gde deca mogu da se igraju, skupljaju novčiće, i ima i onih omiljenih scena koje deca vole, kao vazdušna tvrđava ili tramboline" kaže Teodora Salai, organizatorka.

Na manfiestaciji deca su mogla da isprobaju 220 igara. Na kraju dana sa sakupljenim novčićima mogli su da kupe različite poklone, ili da novac potroše za isprobavanje igara koje su bile dostupne. 

More osmeha
deca
festival

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.