Ugrás a tartalomra

Uskoro rešenje za table sa nazivima mesta u Tornjošu

2019.06.14
19:13
Forrás
Pannon RTV
U naselju postavljene table samo sa ćiriličnim natpisima.

Table će biti zamenjene tokom naredne sedmice – potvrdio je za Panon RTV Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta. Nazivi naselja na njima će biti ispisani osim ćiriličnim i latiničnim pismom.

Meštani smatraju da je važno da ime naselja bude ispisano i latiničnim pismom.

„Mislim da je važno jer mnogi ne znaju, ne poznaju slova. Posebno stariji. Oni mlađi su ih već učili. Bolje bi bilo da svi mogu da se informišu" kaže Otilija Đeri, Tornjoš.

Predsednik Saveta mesne zajednice Tornjoš kaže da je važno izmeniti table sa ćiriličnim natpisom i zbog blizine autoputa i granice.

„Ove table treba promeniti. Somborska firma je izradila ove table na osnovu narudžbine, ali na žalost, pripremili su samo ćirilične table. Reč je o tri table, koje zbog stanovnika Tornjoša, ali i velikog broja putnika u proputovanju, nisu odgovarajuće" kaže Arpad Kiš Bičkei, predsednik Saveta MZ Tornjoš.

Na teritoriji opštine Senta svugde su i latiničnim pismom ispisani nazivi na tablama, naglasio je Rudolf Cegledi, predsednik opštine: „Nadležna somborska firma je isporučila table samo sa ćiriličnim pismom, i postavila ih, i kada smo to primetili odmah smo im objasnili očekivanja da na čitavoj teritoriji opštine Senta putokazi i table sa nazivima mesta moraju biti urađene onako kako su u Senti."

Radovi su već u toku i preduzeće je uverilo rukovodstvo opštine da će nove table postaviti do kraja naredne sedmice.

Tornjoš
Rudolf Cegledi
Arpad Kiš Bičkei

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.