Ugrás a tartalomra

Praznik policije u Subotici

2019.06.17
22:20
2019.06.17
22:25
Forrás
Pannon RTV
Policajci – pripravnici položili su zakletvu u prisustvu Bogdana Labana, gradonačelnika Subotice.

Osim što je značajno opao broj krivičnih dela, u 2018. godini je za 10 odsto veći broj rasvetljenih krivičnih dela od strane poznatih počinilaca, nego u prethodnom periodu. Poboljšana je i javna bezbednost, jer je za šest odsto manje slučajeva remećenja javnog reda u gradu. Policijska uprava u Subotici zaplenila je i veću kolčinu opojnih sredstava, i naglasak je stavljen na sprečavanje trgovine drogom i svim vrstama opojnih sredstava, stoji u saopštenju izdatom povodom 15. juna Dana unutrašnjih poslova.

Tim povodom praznovali su u ponedeljak i u Subotici. Deca su rado sela u policijske automobile, oblačila pancire, razgledala motore saobraćajne policije i upoznala se sa radom vatrogasne službe. Noel Rižanji obukao je i zaštitni prsluk. Kaže nije bio težak, a kada poraste voleo bi da bude policajac.

Predškolci su sa mnogo uzbuđenja učestvovali na predstavljanju subotičke policije. Dorotei Šimon najviše se dopalo oružje, ali videla je druge stvari: „Lisice, zaštitne maske, kape i pištolje." I ona bi da bude policajac.  Adam Nađ se najviše divio policijskim vozilima, a nešto od izloženog je i isprobao: „Probao sam oružje. Gađali smo, onako u igri."

U predstavljanju subotičke policije povodom Dana unutrašnjih poslova najviše su uživali najmlađi. Mogli su da upoznaju najnovija oruđa subotičke policije, opremu, čak i posao krimtehnike.

policija
praznik
Bogdan Laban

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.