Ugrás a tartalomra

U trci konja u Čantaviru oboren rekord staze

2019.06.17
21:58
Forrás
Pannon RTV
Konj Serial Killer iz italijanske ergele pobedio je na kupu „Kemuveš Ferenc" održanom u okviru Dana sela u Čantaviru na stazi lokalnog kluba.

Finalnu trku i predaju medalja domaćini su uspeli da organizuju uprkos oblačnom vremenu, a više stotina znatiželjnika okupilo se na trci. Ferenc Kemuveš, predsednik čantavirskog konjičkog kluba kaže da su ostvareni veoma dobri rezultati. Tokom dana voženo je pet kasačkih i jedna galopska trka, a održana je i trka magaraca.

Ferenc Buranji, potpredsednik Skupštine mesne zajednice čitav dan je kao konferansije pratio trke. Ponosan je što je u finalu oboren i rekord staze, i što je program održan uprkos oluji koja je naglo došla: „Bilo je pet konja, pet najbržih konja. Radostan sam što je oboren i rekord staze, jer je pobednički konj istrčao minut 15 sekundi i dve stotinke, ali su konji trčali u grupi jer su svi podjednako brzi.".

konjičke trke

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.