Ugrás a tartalomra

SVM napunio 25 godina!

2019.06.18
11:21
2019.06.18
19:03
Forrás
Pannon RTV
Savez vojvođanskih Mađara napunio je četvrt veka postojanja.

Na današnjoj konferenciji za štampu održanoj povodom velikog jubileja, 25 godina postojanja Saveza vojvođanskih Mađara je predsednik Ištvan Pastor naglasio da je stranka zastupljena na raznim nivoima od lokalnog sve do Evropskog parlamenta.

SVM je osnovan 18. juna 1994. godine u Senti. Nastao je kao udruženje građana, nezavisan od partija i vlada, a prerastao je u političku stanku 17. juna 1995. godine u Subotici. SVM je od početka želeo da bude stranka koja zastupa manjinske, vojvođanske i evropske vrednosti i to je za 25 godina i postala – naglasio je Ištvan Pastor. Predsednik stranke je naglasio i da članstvo trenutno broji preko 12 hiljada članova.

Tokom ovih 25 godina koliko se stanka bavi politikom odražavala su se dva prioriteta, a tako će biti i ubuduće, naglasio je Pastor - to je očuvanje identiteta zajednice vojvođanskih Mađara i osnaživanje Srbije. SVM je tokom proteklih 25 godina izborio ugled na političkoj sceni Srbije koja je danas nezamisliva bez ove stranke, zastupljen je od lokalnog nivoa sve do Evropskog parlamenta.

Savez vojvođanskih Mađara
SVM
Ištvan Pastor

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.