Ugrás a tartalomra

Nova radna mesta u Kikindi

2019.06.19
17:35
Forrás
Pannon RTV
Firma "Tisa Automotive" će otvoriti 320 novih radnih mesta u Kikindi u bivšoj fabrici „Jafa-Banini".

Od avgusta će firma „Tisa Automotive" otvoriti svoj treći pogon i zaposliti novih 320 radnika, a planiraju da kasnije još povećaju broj novozaposlenih na hiljadu. Time će zajedno sa pogonima u Senti i Bečeju da zaposle ukupno 2500 radnika. Novi fabrički pogon se nalazi na prostoru nekadašnje fabrike „Jafa-Banini". Sporazum sa lokalnom samoupravom Kikinde postignut je pre tri godine. Ugovor za sada glasi na 12 meseci.

Generalni direktor grupacije "Tisa" Andraš Gladinec kaže da su na početku imali dileme o resocijalizaciji ljudi na posao ali su naišli na ljude sa dobrim načinom razmišljanja, odličnim pristupom, te je posledica toga da se brzo razvijaju i može da se očekuje da nagodinu dostignu i 2500 zaposlenih.

"Tisa Automotive" planira da broj zaposlenih u novom pogonu poveća na hiljadu, što bi povoljno uticalo i na nezaposlenost u Kikindi. Firma se bavi proizvodnjom zahtevnih proizvoda za autoindustriju i drugom tehničkom robom, kao što su kablovi za poznate automobilske brendove.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov se pohvalno izrazio o radnoj snazi i svima koji iz Kikinde svakodnevno putuju i koji su pokazali da žele da rade i napreduju nezavisno od toga što u nekim trenucima na početku nije bilo lako, ali da će im imajući u vidu okolnosti koje su im na raspolaganju i istrajnost nadalje biti lakše. Prema rečima gradonačelnika se za četiri godine broj nezaposlenih prepolovio. Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u Kikindi 3100 lica traži posao.

Kikinda
Tisa Automotive

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.