Ugrás a tartalomra

Otvoreno svetsko prvenstvo u lovu soma bućkom u Kanjiži

2019.06.22
14:26
2024.03.19
08:34
Forrás
RTV Pannon
Domaćini Prvog otvorenog svetskog prvenstva u lovu soma bućkom “Srbija 2019” u periodu od 30.06. do 10.07.2019. godine biće Kanjiža, Novi Sad i Mali Zvornik.

Tehnika bućkanja je rasprostranjena po istočnoj Evropi sa hiljadugodišnjom tradicijom. Ribar veže mamac za stranicu čamca, koju jednom rukom trza, a drugom rukom proizvodi iritirajući zvuk bućke. Na svetsko prventsvo između ostalih prijavili su se  takmičari iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Ukrajine, Austrije i Italije.

“Deonica Tise kod Kanjiže je veoma dugačka i od granice do Adorjana može da se peca kako na našem tako i na svetskom takmičenju u lovu na bučke. A Tisa je bogata, prethodnih godina na takmičenjima u lovu na bućke što ih je organizovao savez, Kanjiža je bila među prvima a često i prva što se tiče broja ulova soma. Uvereni smo da će tako biti i na svetskom prvenstvu” rekao je Laslo Novak predsednik Udruženja Sportskih Ribolovaca “Bratstvo” iz Kanjiže.

lov
som
bućka
Kanjiža
Svetsko Prvenstvo

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.