Ugrás a tartalomra

Saopštenje vezano za posthumno proglašenje Danila Kiša počasnim građaninom Subotice

2019.06.24
21:02
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Predsednik skupštine grada osvrnuo se na donošenje odluke o posthumnom proglašenju Danila Kiša za počasnog građanina Subotice.

Predsednik skupštine grada Subotica Tivadar Bunford saopštio je da lik i delo Danila Kiša predstvaljaju univerzalnu, kosmpolitsku vrednost koja kao takva ne zaslužuje da bude stavljena u drugačiji kontekst.

Na poslednjoj sednici skupština grada je sa velikim zadovoljstvom i bez ijednog glasa protiv ili uzdržanog prihvatila predlog gradonačelnika i dodelila za istakntuo i trajno životno delo zvanje Počasni građanin posthumno Danilu Kišu – stoji u saopštenju Tibora Bunforda.

Ni predlagač niti donosioci odluke u svom činjenju nisu se rukovodili ličnim već javnim interesom, smatrajući da na taj način ispravljaju nepravdu i na neki način u godini kada se navršava trideset godina od njegove smrti vraćaju dug Danilu Kišu, rođenom Subotičaninu – stoji još u saopštenju dostavljenom medijima.

saopštenje
posthumno
počasni građanin
Danilo Kiš

Slične vesti

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.