Ugrás a tartalomra

U Bačkoj Topoli pripremljeni za odbranu od grada

2019.06.28
18:06
2019.06.28
18:29
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava kupila je 50 raketa za Hidrometeološki radarski centar u Bajši koji je posetio predsednik opštine Gabor Kišlinder.

U petak oko podneva predsednik opštine Bačka Topola stigao je u radarski centar u Bajši. Stručnjaci kažu da je protekli period, što se nepogoda tiče, bio veoma aktivan, i u više navrata su registrovali gradonosne oblake.

„Na teritoriji Bačke Topole poslednji put su registrovani 21. juna, a u gradu se dva puta pojavio led, 28. maja, što je bio izuzetno loš dan, i 20. juna, koji je bio manje prijatan dan, ali na teritoriji Bačke Topole nije se dogodila ni jedna šteta" kaže Miodrag Stojanović, rukovodilac, Hidrometeorološki radarski centar, Bajša.

U opštini nastoje da kod svakog konkrusa nabave više raketa od predviđenog broja, kako bi u slučaju pomeranja naredne nabavke, sistem zaštite od grada i dalje dobro funkcionisao.

„Kupili smo 50 raketa, kao što smo to već godinama uobičajii. To je bila vrednost oko dva miliona dinara u javnim nabavkama. Na osnovu programa za poljoprivredu, koji se odvija na osnovu odobrenja ministra poljoprivrede, to je potvrdila i Skupština opštine. Smatram da je to u redu, a kako smo sada čuli od zaposlenih koji rukovode ovim sistemom, oni pokrivaju i najudaljenija imanja u Bačkoj Topoli, što obećava da u Bačkoj Topoli oko ovoga ne treba brinuti" rekao je Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola (SVM).

Trenutno, na teritoriji opštine Bačka Topola ima 125 protivgradnih raketa na 15 stanica. Nadležni u Hidrometeorološkom radarskom centru kažu da se do 3. jula može očekivati toplo i suvo vreme, tako da do sredine naredne sedmice sigurno neće biti potrebe za korišćenjem raketa.

Bačka Topola
odbrana od grada
Gabor Kišlinder
Bajša

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.