Ugrás a tartalomra

Budžet Bačke Topole uvećan za 70 miliona dinara

2019.07.04
20:22
Forrás
Pannon RTV
Današnjim rebalansom skupštine, budžet opštine Bačka Topola uvećan na 2,146 milijardi dinara.

U opštinski budžet je potrebno uneti i konkursna sredstva, posebne poreske prihode i samodoprinos mesnih zajednica, rekao je Gabor Kišlinder, gradonačelnik Bačke Topole. Nastavlja se izgradnja bazena u Bajši, izrađuju se planovi za krovnu konstrukciju hotela u Bačkoj Topoli, povećane su plate vaspitačica, obnavlja se fiskulturna sala u Gunarašu, pred procesom javne nabavke je izgradnja prečistača, što sve povlači za sobom reblans budžeta, naglasio je Kišlinder.

"Ako sve bude išlo po našim željama, onda će za mesec dana biti otvorena javna nabavka, ako ne bude primedbi, kada se sastane komisija i izabere izvođača i potpišemo, sredstva su obezbeđena, i deo dokumentacije da se uvede u posao tako da u roku od par dana može da se započne. Nama se žuri, jer su u budžetu sredstva osigurana, treba ih namenski potrošiti u sklopu dvogodišnjeg ugovora, prvu fazu treba da dovedemo u takvo stanje da drugu fazu nadogradimo i da bude u budžetu 2020. godine" – rekao je gradonačelnik.

Odbornici su doneli i odluke i o gradskim priznanjima Pro Urbe, koja su dodeljena Janošu Žemberiju predsedniku fudbalskog kluba TSC i Nikoli Žigiću, fudbaleru rodom iz Krivaje te fudbalskom klubu Sloboda iz Stare Moravice.

Bačka Topola
budžet

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.