Ugrás a tartalomra

Novak Đoković u finalu Vimbldona

2019.07.12
19:20
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Pobedom nad Robertom Bautista Agutom 3:1, ( 6:2, 4:6, 6:3, 6:2), Đoković obezbedio igru u finalu Vimbldona u nedelju.

Tanjug/AP Photo/Ben Curtis

Đoković je održao reč, izneo je na teren čitav repertoar teniskog profesionalca i raskošnim asortimanom ubedljivo nadigrao svog suparnika Bautistu – Aguta u četiri seta. Bilo je i slabih trenutaka u igri, bilo je momenata kada je suparnik bio ubedljiviji, bilo je trenutaka kada je Novak imao neverbalni dijalog sa publikom jer mu je zasmetala preuranjena reakcija ali je istina da nije držao  "puni gas" celim tokom meča.

Tanjug via AP/Carl Recine/Pool Photo

U nedelju će igrati za petu titulu Vimbldona ali je dvojici velikana, Nadalu i Federeru ostalo da međusobno utvrde ko će doći u nedelju posle ručka da se reši pitanje pobednika. To je igra koja ima takođe status finala, jedino se neće deliti pehari niti tanjiri, ali pobednik će dobiti priliku da i protiv Novaka zaigra za najsjajniji pehar u svetu tenisa.

Mediji prenose da je i Novak jedan od onih poklonika tenisa koji uživaju u njihovoj igri jer je na putu do svlačionice potvrdio da ima poštovanje za svoje kolege: "Znate, moram da priznam, ja sam veliki navijač ovog susreta, jer je Federerovo i Nadalovo rivalstvo jedno od najvećih svih vremena" - rekao je Novak.

Tanjug via AP/Andy Rain/Pool Photo

Možda, tek u memoarima Novak prizna za koga će navijati, odnosno koga od dvojice polufinalista danas radije želeo da vidi preko mreže u nedelju. Ko god da dođe, biće to praznik za sport i još jedan od bisera u vimbldonskoj travi.

Vimbldon

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.