Ugrás a tartalomra

U Mađarskoj se manje sluša radio

2019.07.15
21:03
Forrás
MTI
Za godinu dana u Mađarskoj je za pet odsto opao broj onih koji svakodnevno slušaju radio – stoji u izveštaju Nacionalne uprave za medije i komunikacije.

Prema podacima u 2017. godini među starijimaod 14 godina njih 42 odsto, a u 2018. godini njih 37 odsto redovno je slušalo radio.

Oni koji su i dalje radijski slušaoci, to su postali još predanije, odnosno sve više vremena provode u ovoj aktivnosti. Najvećem broju njih – 48 odsto – najviše se dopadaju radio stanice koje emituju muziku, petini ispitanika dopada se autorski radio program, dok govorne radio emisije pominje tek svaki deseti ispitanik.

Mađarska
slušanje radija
radio

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.