Ugrás a tartalomra

U festivalskom programu i 12 mađarskih filmova

2019.07.16
18:43
2024.03.19
08:34
Forrás
RTV Pannon
Filmom Pedra Almodovara „Bol i slava" ispirisanog sopstvenom biografijom, u subotu se otvara Festival evropskog filma na Paliću.

Na festivalu će tokom šest dana biti prikazano preko 130 igranih, kratkih i dokumentarnih filmova. Osim postojećih 13 kategorija, ove godine festival je proširen za još dve: evropski dokumentarni film i divovi evropske kinematografije.

U takmičarskom programu biće prikazano devet filmova, i još tri van konkurencije. O pobedniku će odlučivati petočlani žiri, osim toga i publika može da glasa za najbolje ostvarenje. Na palićkom filmskom festivalu biće prikazano 12 mađarskih filmova. U takmičarskom programu za glavnu nagradu takmičiće se i film „Trezor" reditelja Petera Bergendija.

„U takmičarskom programu po običaju imamo bar jedan film iz Mađarske. Ove godine to je ostvarenje „Trezor" Petera Bergendija, jedno zanimljivo ostvarenje koje se bavi periodom posle mađarske revolucije 56-te godine, kada policija unajmljuje profesionalnog lopova da obije trezor Ministarstva unutrašnjih poslova" kaže Ilija Tatić, izvršni producent, Festival evropskog filma Palić.

Palić
filmski festival

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.