Ugrás a tartalomra

Počinje Festival evropskog filma Palić

2019.07.19
21:28
Forrás
Pannon RTV
Preko 130 igranih, kratkih i dokumentarnih filmova čeka publiku u 15 kategorija na ovogodišnjem 26. Festivalu evropskog filma na Paliću.

Na ovogodišnjem 26. Festivalu evropskog filma Palić biće prikazani i nagrađeni filmovi iz Kana, nakon svečanog otvaranja se u subotu prikazuje "Slava i bol" Pedra Almodovara. U glavnom programu se devet filmova nadmeće za nagradu Zlatni toranj tokom šestodnevnog festivala.

Direktor i jedan od osnivača festivala Radoslav Zelenović naglašava da su i mađarski filmovi konstanta festivala, na čega su ponosni, a ove godine će se prikazati desetak mađarskih igranih i nekoliko dokumentarnih te kratkometražnih filmova.

Palić
Radoslav Zelenović

Najnovije

14:10

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.