Ugrás a tartalomra

Promenjen način obračunavanja naknade za odvodnjavanje

2019.07.21
18:58
2024.03.19
08:34
Forrás
RTV Pannon
Rešenja za naknade za odvodnjavanje za 2019. godinu počeće da se dostavljaju sledeće nedelje – saopštilo je JP “Vode Vojvodine”.

U skladu sa novim Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara, koji je stupio na snagu u decembru prošle godine, menja se način obračunavanja naknade, a kao osnov se, umesto katastarskog prihoda uzimaju klasa i kultura zemljišta. Te podatke JP "Vode Vojvodine" preuzima iz baze podataka Republičkog geodetskog zavoda, što je poslednji put učinjeno 24. juna. Sem ove novine, naknada za odvodnjavanje se od ove godine plaća kvartalno, kao i porez na imovinu. Obveznici će na računima dobiti tri uplatnice. Prva obuhvata prva dva kvartala a rok za uplatu je 15 dana od dana prijema rešenja. Drugu uplatnicu treba platiti do 15. avgusta, a treću do 15. novembra.

odvodnjavanje
obračun
Vode Vojvodine
naknada
rešenje

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.