Ugrás a tartalomra

Zahtev za izborima u MZ Gornji Breg

2019.07.25
19:02
Forrás
Pannon RTV
Blizu 200 stanovnika Gornjeg Brega potpisalo je peticiju u kojoj traži smenu Saveta i predsednika mesne zajednice.

Meštani smatraju da mesna zajednica ne funkcioniše uspešno, i da ništa ne čini u interesu naselja. Nakon toga je zamenik predsednika Skupštine opštine Senta zatražio je originalni primerak peticije, i to nije dovelo do bilo kakvih promena.

U vezi ove teme skupštinska grupa koju čine Demokratska stranka, Mađarski pokret-DZVM i Građanski savez Mađara – Senta Senćanima održali su zajedničku konferenciju za medije u Senti. Ferenc Žoldoš, vođa odborničke grupe Mađarski pokret – DZVM je naglasio da tri opozicione odborničke grupe u Senti podržavaju inicijativu meštana Gornjeg Brega.

„Tri opozicione frakcije u Senti, u ovom slučaju Građanski savez Mađara, Demokratska stranka i Mađarski pokret, DZVM jednodušno bi želeli da Skupština opštine ovo pitanje stavi na dnevni red. Da se u svakom slučaju na dnevnom redu nađe da se u Gornjem Bregu raspisuju izbori za mesnu zajednicu. Kako većina ne želi to da učini, zbog toga mi opozicioni odbornici imamo načina, na osnovu kojeg možemo da sazovemo redovnu sednicu po dnevnom redu koji predlažemo, sa najmanje 10 odbornika. Nas ima toliko. To ćemo i da učinimo ukoliko na narednoj sednici Skupštine opštine u dnevni red ne bude uvršteno pitanje izbora u Gornjem Bregu" rekao je Ferenc Žoldoš, šef odborničke grupe u Skupštini opštine Senta (MP – DZVM).

Gornji Breg
izbori
Ferenc Žoldoš

Najnovije

13:05

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.