Ugrás a tartalomra

Dodela besplatnih sadnica za pošumljavanje

2019.07.29
17:20
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva besplatno deli sadnice za pošumljavnje fizičkim licima, uz uslov posedovanja odgovarajućeg zemljišta minimalne površine 5 ari.

Cilj ove inicijative je povećanje pošumljavanja. Za pošumljavanje može da se koristi šumsko ili poljoprivredno zemljište, s tim što je za pošumljavanje obradivog poljoprivrednog zemljišta neophodno pribaviti saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprave za poljoprivredno zemljište. Zahtevi za dobijanje besplatnih sadnica se podnose u rano proleće ili jesen, pre početka radova na pošumljavanju, kako bi se na vreme obezbedio potreban sadni materijal. Potrebno je da fizičko lice priloži dokaz o vlasništvu za zemljište koje namerava da pošumi. Sadnice se preuzimaju u registrovanim šumskim rasadnicima.

sadnica
pošumljavanje

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.