Ugrás a tartalomra

Obuka za socijalno preduzetništvo u Senti

2019.07.29
23:37
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Cilj organizatora obuke za socijalno ugroženo stanovništvo je pokretanje sopstvenog preduzetništva i obezbeđivanje ljudskih potreba za sebe i porodicu.

U Senti se za osobe sa invaliditetom i socijalno ugrožena lica pokreće obuka od 22.avgusta. Cilj organizatora je omogućiti ciljanoj grupi da zaradi za život pokretanjem sopstvenog preduzetništva. Projekat zajednički sprovode Mađarsko-srpska trgovačka i privredna komora i Biznis inkubator DOO u Senti, u okviru IPA programa između Srbije i Mađarske.

“Obuka je dvodnevna. Jedan dan obučavaćemo poslodavce, dajući primere iz Mađarske, o pravnom sistemu Srbije, kakve su  mogućnosti poslodavaca za dobijanje subvencije od države, kakve aplikacije su dostupne za ljude koji na bilo koji način spadaju u kategoriju ugroženih. Drugi dan će biti obuka za osobe i udruženja koje se bave proizvodnjom zanatskih proizvoda i osobama koje su takođe na bilo koji način u nepovoljnom položaju“ rekao je koordinator programa Atila Vereš.

preduzetništvo
obuka

Slične vesti

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.