Ugrás a tartalomra

Velike pripreme za budimpeštanski vatromet

2019.08.01
16:42
2019.08.01
16:49
Započele su opsežne pripreme za tradicionalni veliki vatromet u Budimpešti 20. avgusta.

Mađarski državni sekretar Zoltan Kovač je izjavio da je počeo sa radom bezbednosni operativni štab za održavanje svečanosti koja se tradicionalno održava 20. avgusta u Budimpešti. On je rekao da će manifestacija slično kao i prethodnih godina trajati tri dana prikazom gastronomske kulture, biće programa za decu kao i koncerata slavnih mađarskih izvođača. Kao i uvek, bezbedost je na prvom mestu – naglasio je Zoltan Kovač, državni sekretar, dodavši da je održan prvi susret štaba, da bi neuočljivo bila obezbeđena pojačana bezbednost. Povodom vatrometa je rekao da se i ove godine spremaju iznenađenja.

Slično kao i prošle godine će osobe sa invaliditetom u Olimpijskom parku moći da prate vatromet, koji će imati preko 26 hiljada efekata.   

vatromet
Budimpešta
20. avgust
Zoltan Kovač

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.