Ugrás a tartalomra

„Dimničar" kontroliše dimnjake

2019.08.02
15:39
2019.08.02
17:00
Forrás
Pannon RTV
Dimničari kontrolišu dimnjake kako bi se predupredili problemi dok ne počne grejna sezona.

Radnici subotičkog "Dimničara" obilaze teren da bi pre početka grejne sezone na vreme očistili dimnjake. Građani koji plaćaju odnošenje otpada uslugu dimničara plaćaju 135 dinara mesečeno, a oni koji ne plaćaju odnošenje smeća uslugu dimničara plaćaju 1.065 dinara. Stručno čišćenje je vanredno važno, jer se time predupređuje jako mnogo problema, te je najbolje taj posao poveriti profesionalcima – kažu upućeni. Dimnjak se treba očistiti barem dva puta godišnje, pre i posle sezone. Ako je dimnjak u jako lošem stanju, može da stvori temperature i plamen koji može da dovede do izgaranja cele kuće – ukazuje dimničar Vladimir Mikulka.

Dimničar
dimnjak
dimnjaci
Subotica
teren
grejna sezona
čišćenje
profesionalci
plamen

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.