Ugrás a tartalomra

Novi Sad podržava organsku proizvodnju

2019.08.05
18:25
Forrás
Pannon RTV
Grad će subvencionisati do 100 odsto troškova razvoja organske proizvodnje.

Grad Novi Sad raspisao je Javni poziv za podnošenje prijava za učešće u projektu razvoja organske poljoprivrede na teritoriji grada. Ukupna sredstva za ove namene iznose 5 miliona dinara i obezbeđena su iz budžeta Grada. Subvencija se odnosi na nabavku semenskog i sadnog materijala, kontrolu zemljišta i plodova kao i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju. Pored toga Grad subvencioniše nabavku alata, opreme, mehanizacije, opreme za podizanje plastenika, mreža, traka za navodnjavanje, folija, agrotekstila. Rok za podnošenje prijava sa potrebnom dokumentacijom je 15. avgust 2019. do 15.30 časova. Prijava se predaje na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove u Gradskoj kući, Trg slobode broj 1, Novi Sad u zatvorenoj koverti.

organska hrana
Novi Sad

Najnovije

14:09, Frissítve: 16:09

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.