Ugrás a tartalomra

Obnavlja se „Pićpang" obdanište u Kanjiži

2019.08.06
13:56
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
U objektu „Pićpang" (Maslačak) Predškolske ustanove „Naši biseri" upravo teku ozbiljni radovi na obnovi koja treba da se završi do kraja avgusta.

Tokom leta biće potpuno obnovljen sistem grejanja u objektu obdaništa „Pićpang" gde se  upravo zamenjuju toplotne pumpe. Ugrađena su nova vrata, a do kraja leta treba da bude završeno i unutrašnje krečenje prostorija.

O radovima inžinjer Šandor Keler kaže: „U podstanici nas još čeka povezivanje cirkulacione pumpe i kotla. Nakon toga na tavanu sređivanje debelih čeličnih cevi, kao i smeštanje toplotne pumpe pozadi na terasu."

Ova investicija je važna kako zbog očuvanja zdravlja dece, tako i iz razloga energetske efikasnosti, te se očekuje umanjenje računa koje plaća lokalna samouprava – naglasio je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža: „Kod Ministarstva za demografije predali smo uspešan projekat čija je vrednost 14,5 miliona dinara, od čega je 3,5 miliona obezbedila sama lokalna samouprava. Na ovaj iznos pridodato je i 3,5 miliona koje je obezbedio Mađarski nacionalni savet za zamenu prozora i unutrašnje krečenje."

Radovi će biti završeni do kraja avgusta.

obdanište
Kanjiža

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.