Ugrás a tartalomra

Uspeh triatlonaca Subotice

2019.08.12
19:52
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
Triatlonci Subotice uspešno su učestvovali na ovogodišnjem Extrememan – Iron man triatlonu, koji se održao po 30. put u mađarskom gradu Nađatad.

Članovi triatlon kluba Titan i ARK Tron su u ekstremnim uslovima savladali teren. Sportisti su na 37 stepeni Celzijusa preplivali 3.800 metara, 180 kilometara vozili bicikl i na kraju istrčali 42 kilometra maratona. Dejan Kakonji je po sedmi put završio ovaj dugoprugaški triatlon. Đerđ Telek po peti put, a Aleksandar Malagurski po prvi put je zaslužio titulu „gvozdenog" čoveka.

Neverovatne dužine najbrže je prevalio Ivan Pivarčik koji je sa vremenom od 10 sati i 48 minuta srušio i dosadašnji subotički rekord. Dosadašnji rekorder Janoš Vero je zbog probušene gume odustao od takmičenja. Inače, četvorostruki „Ironman" je 2004. godine postavio lokalni rekord.

Takmičenje u Nađatadu završila je i dvočlana ekipa zvana „Beasts" u štafetnoj trci Jamanta Šafranj i Saša Stojanović na cilj su stigli nakon 10 časova i 46 minuta.

triatlon
Nađatad
Extrememan
Iron man

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.