Ugrás a tartalomra

Interetno: Iza kulisa…

2019.08.24
16:08
Forrás
Pannon RTV
Drugog dana Interetno festivala predstavile su se folklorne grupe iz dalekih zemalja. Na glavnom trgu Subptice nastupali su gosti iz Bolivije, Kolumbije, Malezije i Rusije.

Najmlađi se takođe zabavljaju na Interetno festivalu. Animatori igraonice Zlatna kapija obezbedili su zanimljive radionice za mališane. Od kluba za mame i bebe, izrade narodnih igračaka od prirodnih materijala sve do zabavnih  sadržaja.

Vrhunac druge večeri bila je plesna panorama gostujućih zemalja. Plesne grupe izvodile su svoje tradicionalne tačke, ne samo na bini nego i iza nje, gde su se u šarenim nošnjama pripremali za nastup.

Gosti iz Bolivije pripremili su autentični splet narodnih igara. “Izvodimo narodnu igru koja je širom Bolivije karakteristična, ali se igra u najviše tri pokrajine i nama je najbliža. Iz ove tri pokrajine, našu zemlju predstavljamo se severnom, južnom i istočnom igrom “ rekala je Raisa Toriko igračica iz Bolivije.

U nastavku druge festivalske večeri sledila je plesna panorama Rusije sa njihovom virtuoznom koreografijom i tačka sa bubnjevima izvođača iz daleke Malezije.

Interetno festival

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.