Ugrás a tartalomra

Biciklom preko sedam granica

2019.08.24
17:36
Forrás
Pannon RTV
U subotu je više od 200 učesnika krenulo na Biciklističku turu prijateljstva Kiškunhalaš – Subotica, koje je organizovana po 9. put.

Učesnici prelaze ukupno 90 kilometara, od mađarskog Kiškunhalaša do Subotice. Biciklisti su dočekani u svečanoj Sali Gradske kuće. Program je deo projekta “Biciklom preko sedam granica”.

Skoro 230 bicikala stiglo je u Suboticu. Imre Fičor je do sada učestvovao na svim turama: “Volim dolaziti, dobra je ekipa, vreme je uvek dobro, do sada smo uvek imali sreće sa lepim vremenom. Ogromno i lepo iskustvo!”

Organizator biciklističke ture je Gabor Kiralj iz Kiškunhalaša: “Ono što je važno kada pogledam, nismo svi iz Kiškunhalaša, ima ih od Segedina do Budimpešte, od Kaloče do Kečkemeta, znači iz puno gradova. Brojao sam, iz 33 naselja su došli na ovu turu.”

Biciklisti iz Mađarske prolaze kroz Tompu, na odmaralištu ih već šesti put dočekuju subotički dvotočkaši. “Bezbroj puta odlazimo i dolazimo preko granice, sve ide glatko. Obično nam otvore posebnu traku za prolazak na obe granice“ kaže Laslo Peter organizator iz Subotice.

Učesnike u Gradskoj kući pozdravio je Tivadar Bunford. U pozdravnom govoru predsednik Gradskog veća Subotice naglasio je važnost zajedničkog razmišljanja i saradnje: “I ovde postoje ekonomski odnosi, ljudi sklapaju poslove. Ovako gradimo našu zajednicu i odnose. Ako se razvije mnogo takvih odnosa, Mađari će se u čitavom Karpatskom basenu udružiti i zbližiti.”

Glavni pokrovitelj programa Peter Tot, zamenik državnog sekretar za saobraćaj Mađarske takođe je bio prisutan na događaju. Prema planovima, vojvođanski biciklisti u maju sledeće godine uzvraćaju posetu.

biciklisti
Subotica
Tivadar Bunford

Najnovije

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.