Ugrás a tartalomra

Subotička toplana se priprema za grejnu sezonu

2019.08.24
18:53
Forrás
Pannon RTV
Sredinom septembra počinje hladno, funkcionalno ispitivanje mreže. Korisnici se pozivaju da završe sve zahvate na unutrašnjoj instalaciji do kraja avgusta.

Uglavnom stanovnici stambenih blokova koriste zimi daljinsko grejanje. Kod Ljubomira Stojakova koji živi na Segedinskom putu, sve je spremno za grejanje. Od našeg štaba je čuo za poziv nabdevača o pokretanju probnog rada: “Ne, uopšte nisam čuo. Ovo je prvi put, vi ste me o tome obavestili. Ne pratim zvanična gradska saopštenja.”

JKP "Subotička toplana" je godišnji remont započeo još u maju, radovi se sprovode unutar pogona, na mreži i u podstanicama. Urađeno je baždarenje oko 200 kalorimetara, na osnovu kojih se vrši obračun potrošene toplotne energije.

Zvaničnici pozivaju korisnike da do kraja avgusta budu spremni na hladnu probu sistema. “Pošto su unutrašnje instalacije u vlasništvu korisnika, njihova je dužnost da je održavaju, tako da bilo kakve popravke treba da završe do kraja avgusta. Ako je bilo nekih radova u zgradi i sistem se ispraznio, obratiti pažnju pri punjenju mreže, da se izbegne šteta u slučaju curenja ili kapanja ventila“ poručuje Ivana Pavlović glavni inženjer tehnologije i logistike u JKP "Subotička toplana".

Toplana će početi sa testiranjem 15. septembra, do oktobra mora biti pogonski spremna. Početak grejne sezone očekuje se oko 15. oktobra ili čak i ranije, ako temperatura vazduha u 9 sati uveče padne ispod 12 stepeni tri dana uzastopno.

JKP "Subotička toplana" inače ima oko 10.000 korisnika na teritoriji grada.

Subotica
Subotička toplana
grejna sezona

Najnovije

14:09, Frissítve: 14:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.