Ugrás a tartalomra

Život u Etnopolisu

2019.08.25
16:27
2019.08.25
18:41
Forrás
Pannon RTV
Organizatori ovogodišnjeg Interetno festivala pripremili su bogat program za posetioce. Izložba starih zanata je jednako popularna kao i ponuda na trgu vina i gastronomije.

Tokom Interetno festivala živne ne samo Subtica nego i okolni gradovi. U sklopu festivala, Interetno dani se održavaju i u Kiškunhalašu, Srbobranu i Senti. U Etnopolisu ove godine kupci imaju veliku ponudu raznih ručno izrađenih ukrasnih i upotrebnih predmeta.

”Kad pogledam okolo, vidim ljude koje nikad u životu nisam video. Nešto se dešava ovde u Subotici za ovih 5-6 dana i veoma se radujem tome” kaže Đerđ Hernjak.

Trgovac Žolt Đulai je ranije prodavao samo vina, međutim pre tri i po godine bili su prvi koji su nudili zanatsko pivo u svojoj radnji. “Prošle godine smo prvi put predstavili zanatska piva na Interetno festivalu. Ja u stvari, zaista volim ovaj festival i zadovoljan sam njime a pivo i vino se dobro prodaju.”

Pored vezanih stolnjaka, rezbarenih drvenih predmeta, glinenih posuda, nudi se veliki izbor nakita i slatkiša starih zanatlija. Rezbar drveta Laslo Dvoračko šesnaesti put izlaže i ima svoje stalno mesto na festivalu: ”Kako vidim, ovogodišnji Interetno festival je postigao veliki uspeh, vreme je povoljno, ponuda ručno rađenih predmeta je na zadovoljavajućem nivou, a posetioci rado dolaze svaki dan.”

Izvođači sa bubnjevima iz Malezije sinoć su bile zvezde večeri, a u nedelju uveče na programu je produkcija “Zvezdana kapija”.

Interetno
Etnopolis
Subotica
festival

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.