Ugrás a tartalomra

3. Subotički polumaraton startuje u nedelju u 10 časova

2019.08.28
16:19
2019.08.28
17:36
Forrás
Pannon RTV
Rekordan broj trkača će trčati ove godine na stazama secesije. Osim polumaratona na 21,1km, organizuju se i trke na 10 i na 5 kilometara. Zbog manifestacije neke ulice će biti zatvorene za saobraćaj

Za Subotički polumaraton se do sada prijavilo više od 1400 takmičara, ali zainteresovani se mogu javiti sve do subote, čak i ujutro na dan trke – rekao je za Subotički mađarski radio Balint Pastor, narodni poslanik Saveza Vojvođanskih Mađara, jedan od organizatora takmičenja. Organizatori su mislili i na najmlađe. Biće i ove godine dečijih trka pre početka polumaratona. Sa njima zajedno je već sasvim sigurno da će na ovoj manifestaciji učestvovati više od dve hiljade lica. Prijavilo se i oko 250 inostranih trkača, pretežno iz Mađarske.

Balint Pastor, organizator: „Mislim da smo pogodili kakvo će biti interesovanje. Zato se radujem toliko ovim brojevima, jer je u prvoj godini bilo malo više od 500 učesnika, prošle godine 640, a ove godine će biti čak oko 1600 trkača na Subotičkom polumaratonu. Time smo postigli da u Srbiji posle Beogradskog maratona i polumaratona naša, subotička manifestacija bude najbrojnija, a mislim da i najkvalitetnija.”

Na takmičenje se prijavilo devet saradnika Panon RTV-a. Hajnalka Remete direktor marketinga će trčati polumaratonsku trku dužine 21,1 km: „Ovo će mi biti šesti polumaraton, ipak je Subotički polumaraton za mene poseban događaj, jer sam pre dve godine upravo ovde počela da trčim, tada samo na 5 km. Međutim to me je pokrenulo i nastavila sam da trčim. Svako takmičenje ima jednu posebnu atmosferu, zato predlažem ljudima da probaju, ako imalo vole sport.”

Evelin Garai kao član ekipe Panon RTV-a priprema se za trku na 5 kilometara: „Prvi put učestvujem na ovom polumaratonu, u stvari još uopšte nisam trčala maraton. Ovo je krenulo tako što sam želela da se dovedem u formu, pa sam mislila, zašto da to ne bude polumaraton, kada je već ovde u mom gradu. Tako sam odlučila da se prijavim.

Od ovogodišnjih novina vredi spomenuti da će svaki učesnik moći u subotu, u nedelju i u ponedeljak da besplatno poseti Gradsku kuću, Sinagogu, Rajhlovu palatu i Zoološki vrt na Paliću. Besplatno mogu koristiti gradske autobuse i u određenim restoranima i kafićima dobiti 20% popusta. Osim toga trkači će dobiti i razne druge poklone. Jedan od njih će biti personalizovana šolja sa imenom i startnim brojem takmičara.

Trasa trke je ista kao prethodne dve godine. Takmičari kreću sa glavnog trga, prolaze pored Gradske biblioteke, i kroz ulicu Braće Radića nastavljaju do Prozivke. Otuda se vraćaju u centar grada, proćiće pored Gimnazije i Sinagoge i nastaviti do Dudove šume, i nazad na glavni trg. Pomenuta trasa će biti zatvorena za saobraćaj u nedelju između 9 i 13 časova. Putnici će moći da koriste Bajnatsku ulicu odnosno ulice iza Dudove šume.

Subotički polumaraton
Subotica
Balint Pastor

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.