Ugrás a tartalomra

Sijarto: Srbiji omogućiti da uđe u EU i pre 2025. godine

2019.08.29
18:01
Forrás
MTI
Srbija mora da postane punopravna članica Evropske unije i pre 2025. godine – izjavio je Peter Sijarto, ministar inostranih poslova Mađarske na sastanku ministara spoljnih poslova EU.

Ministar inostranih poslova Mađarske se nalazi u Helsinkiju na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU. On je naglasio da države Zapadnog Balkana čine sve što je u njihovoj moći da bi njihova integracija nesmetano napredovala.

Prema njegovim rečima Evropska unija bi trebala da ubrza tempo pregovora sa Srbijom. On je dodao da Mađarska kao bliski sused Srbije u potpunosti shvata zašto je važno za države regiona da što pre postanu članice EU. 

Peter Sijarto
Srbija
Evropska Unija

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.