Ugrás a tartalomra

Velika potražnja za mesom na Mlečnoj pijaci

2019.09.08
14:00
Forrás
Pannon RTV
Na brojnim tezgama u Subotici može se naći živinsko, svinjsko, juneće, ali i ovčije meso.

Kupci su zadovoljni cenama, odličan je kvalitet namirnica, a izbor je zaista velik. Vikendom je najveća potražnja mesa i mesnih prerađevina.

Na subotičkoj Mlečnoj pijaci veliki je izbor proizvoda od mesa. Prodavci smatraju da su ponuda i cene mnogo povoljnije u odnosu na one u prodavnicama. Meso se obično najviše kupuje tokom vikenda.

Stalni posetioci pijace imaju svog omiljenog prodavca gde uzimaju namirnice. Osim svežeg mesa, prodavci nude i veliki broj delikatesa: „Obično ovamo dolazim, jer je odličan kvalitet. Kupujem povrće, slaninu, kobasicu."

Zaista je velika potražnja za živinskim mesom na Mlečnoj pijaci. Pred tezgama u redu čekaju kupci kako bi odabrali meso peradi za nedeljni ručak. „Uobičajeno kupujem piletinu, a neki put, veoma retko, svinjetinu. Svake nedelje dolazim na pijacu. Ukoliko gledamo u odnosu na naše plate, cene su solidne."

Kilogram celog pileta je 260 dinara, petao je 300 dinara, dok je pačije i guščije meso 500 dinara.

„Mogu da kažem da sve prodamo što donesemo. Imamo svežu robu. Prodamo i piletinu, i svo živinsko meso" kaže Gizela Tari Guljaš, prodavačica.

Oni koji vole mrsnije zalogaje, mogu da biraju iz široke ponude svinjskog i junećeg mesa. „Ovde imamo svinjsko, juneče, ovčije meso. Svinjski but je 550, juneći 760, a ovčiji 429 dinara" kaže Josip Lajko, prodavac.

Kupci kažu da cene ne odskaču mnogo od onih koje su u prodavnicama. U zavisnosti od vrste mesa, može se uštedeti od 10 do 20 dinara po kilogramu, ukoliko se pazari na pijaci. Osim toga, zahvaljujući velikom prometu, u korpu potrošača stiže sigurno sveže meso.

Subotica
Mlečna pijaca
meso
živinsko meso
svinjsko meso
juneće meso
ovčije meso

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.