Ugrás a tartalomra

Mladi sa invaliditetom vežbali streličarstvo

2019.09.14
23:06
Forrás
Pannon RTV
Mlade osobe sa invaliditetom, posebno slepi i slabovidi upoznali su se sa osnovama streličarstva na salašu u blizini Horgoša.

Oni spadaju u najosetljiviju grupu u Srbiji – naglasio je Radovan Nikolić. Međunarodno uspešan trener parastreličara smatra da za slepe i slabovide treniranje ovog i inače teškog sporta predstavlja pravi izazov.

Na ovom treningu učesvovali su oni mladi koji nikada u životu nisu u ruke uzeli luk i strele, a među njima su bili i mladi koji se nalaze u Domu za odralse „Kolevka". Među njima bio je i mladić rođen bez ruku, koji je strele ispaljivao uz pomoć nogu.

„Parastreličarstvo je terapeutska disciplina, a tek potom sport. To znači da oni već u rekreativnom delu mogu da pokriju svoje delatnosti. A posle ako izraste u nekom sportu, tu imamo Dejanu Bačko, koja je u julu u na svetskom kupu bila osma na svetskom kupu u parastreličarstvu. Ona je štićenik vaše „Kolevke" kaže Radovan Nikolić, trener.

streličarstvo
Horgoš
osobe sa invaliditetom

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.