Ugrás a tartalomra

Zajednička vojna vežba mađarske i srpske mornarice

2019.09.21
08:52
2024.03.19
08:35
Forrás
RTV Pannon
Na vojnim vežbama mornarice Srbije i Mađarske simulirano šest vanrednih situacija.

U okolini Titela je održana vojna vežba mađarske i srpske mornarice. Jedna specijalna jedinica za spasavanje na vodama je rekonstruisala vozilo koje je potonulo. Održana je i proba neutralisanja podvodnih mina. Nadležni kažu da su ove vežbe važne jer se time pokazuje da su vojnici obe države dobri i ponaosob i zajedno.   

vojna vežba
Srbija

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.