Ugrás a tartalomra

Berbanski vikend na Hajdukovu

2019.09.21
17:16
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Tradicija stara preko pola veka nastavljena i ovog vikenda na Hajdukovu.

Juče su započeli 51. Berbanski dani na Hajdukovu, tokom tri dana ofržavaju se zanimljivi programi, izložbe, berbanski bal, priprema se fina hrana.

Berbanski dani održavaju se od 1968. godine na ideju učitelja Šandora Nosijana. Predsednik mesne zajednice Rudolf Ševenj naglašava značaj ove manifestacije za lokalnu zajednicu. Program je otvorila zamenica gradonačelnika Subotice Timea Horvat koja je istakla snagu zajedništva.

Jedan od redovnih gostiju je Mihalj Šomođi, koji je zainteresovan za razmenu iskustava i druženje. Ovaj poljoprivredni proizvođač iz Nose izlaže jabuke i krompir, a kaže da ove godine vremenske prilike nisu bile naklonjene poljoprivrednicima.

Berbanske dane na Hajdukovu obeležiće i nastupi kulturnih društava te koncert Atile Kokenja na završnoj svečanosti u nedelju uveče.

Hajdukovo
Berbanski vikend

Slične vesti

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.