Ugrás a tartalomra

Završnica 51. Berbanskih dana u Hajdukovu

2019.09.22
19:23
Forrás
Pannon RTV
Za posetioce danas je organizovan prodajni zanatski vašar, sajam poljoprivrednih proizvoda i bogat ručak.

Tokom popodneva manifestacija se nastavila kulturnim programom, publiku su zabavljali virtuoz na violini Žolt Der i mađarski pevač Atila Kokenj.

Ferenc Feher iz Martonoša doneo je za prodaju paradajz, beli luk, kukuruz, grožđe i naravno martonošku papriku, ali ova roba ipak nije bila najtraženija. “Najviše kupuju ukrasne tikvice, to je glavni hit jeseni. Martonošku paprika kupuju, jer je skoro svi poznaju.”

Palićanin Đula Molnar sa suprugom je posetio Berbanske dane. Pogledali su izložbu jesenjih plodova. Budući da je i sam vinogradar, godinama posmatra izloženo voće. “Odavde učimo. Kažemo da su naši lepši ili pogledaj, njihovi su lepši, kako su uspeli pored ovogodišnjih vremenskih uslova postići prihvatljiv rod.”

Pored čuvenih jabuka sa Hajdukova, na sajmu su bile izložene dunje, grožđe, orasi, ali su i paprika, slatki krompir i mnogi drugi specijaliteti dobili mesto na štandovima. Oko 70-80 proizvođača je izložilo najbolje komade ovogodišnjeg roda.

“Sećam se da su i moji roditelji sa velikom naklonošću i tokom cele godine pripremali da bi izlagali najlepše jabuke na berbanskim danima. Tako da ovde u Hajdukovu i okolini postoji tradicija da za izložbu voća ostavljamo najlepše voće“ rekao je predsednik MZ Hajdukovo Rudolf Šovenj.

Vreme je ove godine oštetilo rod, a voćara je manje nego pre 20-30 godina – dodao je Rudolf Šovenj. Međutim, organizator manifestacije je naglasio da se zajednica obnavlja, jer sve više zanatlija, privrednika i preduzeća posluje u Hajdukovu.

Hajdukovo
Berbanski dani

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.