Ugrás a tartalomra

XXVI. Svečane igre vojvođanskih Mađara

2019.09.29
12:55
Forrás
Pannon RTV
Danas u 18 časova otvaranje XXVI. Svečanih igara vojvođanskih Mađara u svečanoj sali Velike terase na Paliću.

Otvaranje manifestacije počinje ekumenskim blagoslovom. Propoved će održati Čaba Paško katolički sveštenik sa Kelebije, Atila Oros reformatski dekan bački i Gabor Dolinski zamenik evangelističkog biskupa. Svečani pozdravni govor uputiće Aron Šutuš predsedik Saveza vojvođanskih mađarskih kulturnih društava. U kulturnom programu nastupaju orkestar citraša Čorgo, glumac Bela Kalo, primaš Ferenc Čonka, pripovedač bajki Klaudia Salai iz Hajdukova, vokalni ansambl Sajko iz Malog Iđoša, tamburaški orkestar Bodroš iz Ade i Gudački orkestar iz Bečeja. U okviru svečanosti biće predstavljen deo izložbe Karolja Puškaša, građevinskog inženjera u penziji iz Kanjiže, posvećen sećanjima na građevinske radnike iz prošlog veka.

Svečane igre vojvođanskih Mađara
Palić
Čaba Paško
Atila Oros
Gabor Dolinski
Aron Šutuš

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.