Ugrás a tartalomra

Obnovljena škola u Banatskom Aranđelovu

2019.10.09
16:54
2024.03.19
08:35
Forrás
RTV Pannon
Zahvaljujući pokrajini u potpunosti obnovljena i modernizovana osnovna škola u Banatskom Aranđelovu.

Završena je potpuna obnova osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj" iz Banatskog Aranđelova. Škola u ovom selu sa 1500 meštana je jako važna. Investicija je koštala 51 miliona dinara, što je u celini snosila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Školu pohađa 128 učenika, koji su kao i njihovi nastavnici jako sretni zbog njene obnove. Fasada objekta je pod zaštitom, radovima je zadržan njen prijašnji izgled. Direktorka Svetlana Tamaši Jevtić kaže da se radi o najstarijoj školi iz okoline, staroj 105 godina, a da je obnova bila važna da bi deca mogla da uče pod boljim okolnostima.

Radovi su započeli početkom aprila i trajali su do prvog oktobra. Zamenica gradonačelnika Novog Knježevca Čila Oros Urban kaže da je obnova podrazumevala zamenu prozora i vrata, podova, fasade i osvetljenja. Obnovljen je i vodovod te mokri čvor, tako da škola sada ispunjava zahteve savremenog doba.

Predsednik skupštine opštine Novi Kneževac Nandor Ujhelji je izjavio da škola okuplja učenike pet okolnih naselja, a za opštinu je važno da se ulaganja ne realizuju samo u Novom Kneževcu, već i u drugim naseljima. U selu će u skorije vreme biti obnovljena i celokupna vodovodna mreža u visini 63 miliona dinara.  

Banatsko Aranđelovo
škola
obnova
pokrajina

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.