Ugrás a tartalomra

Šoltes: Mađarska vlada pomaže srpskim zajednicama u Mađarskoj

2019.10.11
15:14
Forrás
MTI
Zajedno pomažemo evropsku integraciju Srbije – naglasio je Mikloš Šoltes.

Mađarska vlada pruža svaku pomoć srpskoj zajednici u Mađarskoj za ostvarivanje svojih ciljeva – rekao je državni sekretar zadužen za kontakte sa crkvama i manjinskim zajednicama u Vladi Mađarske. Velika je odgovornost i obaveza srpske zajednice u Mađarskoj je da bude složna i da zajedno sa mađarskom vladom pomogne evropsku integraciju Srbije – rekao je državni sekretar i podsetio da odnosi Mađarske i Srbije dugo nisu bili dobri kao danas.

O stanju u obrazovanju i kulturi Srba u Mađarskoj, on je izjavio da je srpska škola u Batanji ne samo spašena, nego se “lepo razvija”, kao i obrazovne institucije u Lovri i u glavnom gradu. U Segedinu se gradi školski centar, koji može postati vrhunska institucija Srba ne samo u Mađarskoj već i u Srbiji i Bosni i Hercegovini – napomenuo je Šoltes.

Mikloš Šoltes
Mađarska
srpske zajednice

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.