Ugrás a tartalomra

Zeleno svetlo za obnovu železničke pruge Segedin-Subotica

2019.10.16
12:33
Forrás
szegedma.hu
Prema pisanju segedinskih medija, sledeće godine može da počne obnova železničke pruge između Segedina i Subotice.

Kako izveštava informativni portal iz Segedina, poverenik mađarske vlade odgovoran za komunikaciju realizacije železničke pruge Segedin-Subotica-Baja Janoš Lazar je proteklih dana izjavio kako su mađarska i srpska vlada dale zeleno svetlo za investiciju koja sa mađarske strane može da započne sledeće godine i da traje do 2022. godine. Obnova je utoliko urgentnija jer su dozvole izdate 2014. godine validne do 26. juna 2022. i prilikom obnove pruge Budimpešta-Kelebija će to biti jedina železnička zaobilaznica ka Srbiji. Obnova pruge i saobraćaja preko nje je za dve države važna i iz privrednog, društvenog, obrazovnog i kulturalnog pogleda.

železnička pruga
obnova pruge
Janoš Lazar

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.