Ugrás a tartalomra

Međunarodna naučna konferencija o mobilnosti u Subotici

2019.10.17
18:51
Forrás
Pannon RTV
Trodnevna konferencija bavi se pitanjima evropske mobilnosti i migracija.

Na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici održava se međunarodna naučna konferencija o mobilnosti. U fokusu su politički i društveni izazovi. Predavanja obrađuju sadašnje migracije i probleme koji dotiču Evropu. Konferencija traje do subote. Dekan mađarskog univerziteta iz Koložvara, Rumunija, Marton Tonk kaže da se kulturalna interakcija koja postoji u Evropi neće opasti već pojačati. Treba umeti rukovati njome, i treba da se spremimo za to, ne samo blokadom graničnih prelaza i luka već političkim idejama.   

Subotica
migracija
mobilnost
Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku

Najnovije

07:52

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.
13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.