Ugrás a tartalomra

Tehnička greška moguć uzrok nesreće na autoputu M5

2019.10.28
19:58
Forrás
Pannon RTV
Nesreća se dogodila kada je kamion iz Srbije, u visni naselja Kištelek, prešao u suprotnu traku i sudario se sa dvoje vozila iz inostranstva. U sudaru je stradalo sedmoro osoba.

Prema raspoloživim podacima najverovatnije je tehnička greška dovela do teške saobraćajne nesreće na autoputu M5, kada je kamion iz Srbije prešao u suprotnu traku i u blizini naselja Kištelek sudario se sa dva putnička vozila. U nesreći je poginulo sedam osoba, vozač kamiona nije povređen. U jednom putničkom vozilu bilo je četvoro državljana Rumunije – dvoje odraslih i dvoje dece – dok identifikacija putnika iz drugog vozila još traje. Nesreća se dogodila rano jutros u 2.30 časova. Silvia Sabo, portparol Glavne policijske  kapetanije županije Čongrad je, nekoliko minuta pred početak našeg dnevnika rekla da uviđaj na mestu nesreće još uvek traje. Kolovoz je otvoren samo u pravcu prema Budimpešti.

„Kamion koji se kretao u pravcu Budimpešte probio je zaštitnu ogradu i sudario se sa dva putnička autobila koja su se kretala u suprotnom smeru. Putnička vozila su se zapalila i svih sedmoro putnika poginuli su na licu mesta. Policija je u potpunosti zatvorila kritičnu deonicu zbog uviđaja. To znači da putnici autoput mogu da napuste kod Kišteleka ili Balašće. U pravcu Reske mogu da nastave magistralnim putem broj 5" rekla je Silvia Sabo, portparol, Glavna policijska kapetnija županije Čongrad.

saobraćajna nasreća

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.