Ugrás a tartalomra

Andor Deli: države kandidate treba privući bliže EU krugu

2019.10.29
19:54
Forrás
Pannon RTV
Treba nedvosmisleno naglasiti da je posebno partnerstvo oblik privredne saradnje na višem nivou, korisno za građane i privrednike, što bi u svakom slučaju bila dobra poruka.

S obzirom da u dogledno vreme proširenje Evropske unije neće doći na red, EU treba da promisli na koji način, kojim koracima i akcijama može zemlje članice da bliže privuče u krug zemalja Unije, odnosno da ih ohrabri u istrajavanju – izjavio je Andor Deli.

Poslanik FIDES-a u Evropskom parlamentu poreklom iz Vojvodine, je dodao da se umor od prošrenja pojavljuje ne samo u zemljama zapadne Evrope, već i kod zemalja koje su u procesu pridruživanja i koje su u mnogim slučajevima prinuđene da predugo čekaju u predsoblju Evropske unije. Nedvosmisleno treba naglasiti da je posebno partnerstvo neka vrsta privredne saradnje na višem nivou, korisno za građane i privrednike u smislu investicija, što je u svakom slučaju dobra poruka – rekao  je Andor Deli.

„Posebno ako pogledamo Srbiju i Crnu Goru kao dve zemlje koje su najdalje odmakle, onda smatram da nije pravedno da ove dve države, koje su već prevalile polovinu puta do Unije,  da ih sada, da tako kažem, isplate nekom vrstom specijalnog partnerstva i  na neki način njihovo punopravno članstvo beskonačno odlažu" izneo je svoj stav Andor Deli, poslanik EP, FIDES -HDNP (SVM).

Andor Deli
Evropska Unija
Srbija

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.