Ugrás a tartalomra

Turski tok je važan i za Mađarsku i za Srbiju

2019.10.31
17:03
2019.10.31
21:07
Forrás
MTI
Gasovod Turski tok je važan za energetsku nezavisnost Srbije i Mađarske, rekao je između ostalog Viktora Orbana na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ruskim predsednikom.

Do kraja naredne godine, sa našim bugarskim i srpskim partnerima  završavamo izgradnju gasovoda Turski tok, najavio je juče Vladimir Putin, nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Budimpešti. U Mađarskoj će biti samo 15 kilometara gasovoda, dodao je Putin. Na zajedničkoj konferenciji za štampu ruskog predsednika i mađarskog premijera, govorilo se i o situaciji u Srbiji. Viktor Orban je naglasio da sa Turskim tokom i Mađarska i Srbija teže ka energetskoj nezavisnosti, što će za Mađarsku značiti određeni gubitak prihoda od tranzita. Premijer Mađarske je naglasio: I Srbiji je potreban suverenitet, što  očigledno znači tranzitni gubitak za Mađarsku, ali i pored toga podržavamo da i Srbija bude energetski nezavisna. Geostrateški položaj Mađarske se popravlja i suvereni smo kada je energija u pitanju, rekao je Viktor Orban.

turski tok
Mađarska
Srbija
gasovod
Viktor Orban
Vladimir Putin

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.