Ugrás a tartalomra

Junker za sada ostaje na čelu Evropske komisije

2019.10.31
22:54
Forrás
MTI
Odloženo je formiranje nove Evropske komisije na čelu sa Ursulom fon der Lajen.

Mandat Evropske komisije, na čelu sa Žan-Klod Jankerom, zvanično ističe u četvrtak, ali će nastaviti svoj zbog činjenice da komisija u novom sastavu, suprotno prvobitnim planovima, ne može da stupi na dužnost 1. novembra. Evropska komisija na čelu sa Ursulom fon der Lajen trebala je da stupi na funkciju početkom novembra, ali je to odloženo jer Evropski parlament nije prihvatio francuskog, mađarskog i rumunskog kandidata za komesara. Cilj je sada 1. decembar, iako mnogi smatraju da to neće biti izvodljivo. Zbog pomeranja rokova, aktuelni predsednik Žan-Klod Janker i sadašnji članovi Komisije ostaju na svojim funkcijama.

Evropska komisija
Žan-Klod Janker
Ursula fon der Lajen
odloženo

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.