Ugrás a tartalomra

Viktor Orban učestvuje na samitu Prijatelja kohezije

2019.11.05
11:54
Forrás
MTI/Pannon RTV
Predlog odlazeće Evropske komisije za naredni budžet Evropske unije je nepošten, i mi "želimo pravdu" - rekao je u Pragu mađarski premijer Viktor Orban.

Predsednik Vlade učestvuje na samitu Prijatelja kohezije: Na početku samita sastanak su održali premijeri Višegradskih zemalja. Nakon sastanka grupe V4, Viktor Orban je istakao da je nacrt, o kome se danas raspravlja u celoj Evropi, predlog odlazeće komisije, i kao takav ima brojne mane. Kada je reč o proširenju EU, mađarski premijer je rekao da su razočarani zbog činjenice da pregovori sa Severnom Makedonijom i Albanijom nisu započeli, i zbog toga treba ubrzati pregovore sa zemljama sa kojima je već započelo usaglašavanje, kako bi se donekle ublažila ta loša odluka.

Viktor Orban
prijatelja kohezije
Evropska komisija

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.