Ugrás a tartalomra

Obnovljen prostor „Malom" festivala

2019.11.06
21:51
Forrás
Pannon RTV
Okolina mlina u Oromu proširena je novim pomoćnim prostorijama, letnjom kuhinjom, terasom za manifestacije i kompletnim scenskim ozvučenjem.

U IPA projektu „Put mlinova" učestvovala je i mesna zajednica Orom. U dvogodišnjem periodu uspeli su da realizuju investiciju od 100 hiljada evra, u koju su uračunate i manifestacije i nabavka opreme.

Izgrađeni objekti sa opremom deo su turističkog plana MZ Orom, da se okolina vetrenjače obnovli infrastukturom koja je autentična za ovaj kraj, i da sebi obezbede prostor koji će moći da koriste i za seoske manifestacije.

Zahvaljujući inicijativi projektnog partnera mesna zajednica Orom našla se na turističkoj ruti koja nosi naziv „Put mlinova".

„Sve ovo učinjeno je kako bi ovde oko mlina stvorili okolinu koju možemo da koristimo ne samo za jedan događaj, nego tokom čitave godine. Svi objekti i nabavljena oprema su u službi tog cilja. Dobijen iznos je ukupno 100 hiljada evra, u okviru kojih su dve najveće investicije izgradnja toaletnog bloka, a izvan toga za organizaciju manifestacija i nabavku druge opreme" kaže Robert Leko, predsednik, mesna zajednica Orom.

obnova
Orom
mlin
IPA projekat
Robert Leko

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.