Ugrás a tartalomra

Točila se prepečenica u Ljutovu

2019.11.09
20:59
2019.11.09
21:25
Forrás
Pannon RTV
Na festivalu mlade rakije ljubitelji ovog žestokog pića mogli su da biraju među 40 proizvođača koji su izložili svoje destilate. Organizatori kažu da je oboren rekord u poseti sa preko 3000 gostiju.

Na festivalu mlade rakije, koji je organizovan 12-ti put bila je prava festivalska atmosfera. Kvalitetna voćna rakija točila se u izobilju. Mikloš Horvat sa Kelebije sa prijateljima iz godinu u godinu dolazi u Ljutovo: „Godinama već dolazimo i zadovoljni smo organizacijom. Omiljena nam je kruška."

Na štandu Kristijana Kunjija, subotičkog proizvođača rakije zaista je bila bogata ponuda: „Doneo sam rakiju od jabuke, šljive, od komine grožđa, grožđa, breskve, kajsije, dunje, vilijamovke, maline, višnje."

Nikada do sada nije bilo ovoliko izlagača – naglasio je Saša Kopilović, organizator. Svoje destilate nudilo je više od 40 izlagača, ali na festivalu je bilo mesta i za domaću hranu, proizvode iz ručne radinosti i mnogo drugih sadržaja. Nije nedostajalo ni hrane. Na takmičenju u kvalitetu rakije proglašeni su najbolji u 12 kategorija. Organizator podvlači: „Moram da otkrijem da je dostignut evropski rekord u ponudi rakije od kajsije. Bilo je ukupno 94 uzorka kajsijevače, a ukupno je prijavljeno preko 350 rakija, i žiri je uglavnom zadovoljan."

Ljutovo
festival mlade rakije
Saša Kopilović

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.