Ugrás a tartalomra

Stanje na graničnim prelazima se menja iz sata u sat

2019.11.10
18:32
Forrás
Pannon RTV
U nedelju u podnevnim satima automobili su brzo prolazili na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu.

Ulazak i izlazak iz Srbije je bio dinamičan ali na ulazu u Mađarsku se stvorio zastoj, tako da se red vozila spojio između dve granice.

Žolt Kovač iz Segedina i njegova supruga redovno dolaze u Suboticu. Prema njihovim rečima, kada putuju u Srbiju, uvek koriste granični prelaz Horgoš-Reske na autoputu: “Jednom mesečno dolazimo u kupovinu na subotičku pijacu i ovo je brz granični prelaz.”

Zbog srpskog državnog praznika, u ponedeljak se na srpsko-mađarskoj granici očekuje intenzivniji saobraćaj – rekao je Vukan Papić pomoćnik komandira na graničnom prelazu Horgoš: “Tokom vikenda na graničnom prelazu Horgoš nije bilo većeg zadržavanja, ni na ulazu ni na izlazu. Očekuje se da će se saobraćaj povećati u ponedeljak, kako na ulazu tako i na izlazu iz zemlje, jer je to neradni dan kod nas i širom Evrope. Zbog toga može doći do gužve u putničkom saobraćaju, na izlazu i ulazu u Srbiju.”

Vreme čekanja može varirati iz minute u minut. Nadležni organi savetuju da se pre polaska na put informišete o prometu na graničnim prelazima ili koristite manje granične prelaze.

granični prelaz
Horgoš-Reske

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.