Ugrás a tartalomra

Danas je Dan mađarskog jezika

2019.11.13
10:50
Forrás
Pannon RTV
Na današnji dan, 13. novembra 1844. godine mađarski je postao zvanični jezik, odnosno donet je zakon o državnom jeziku.

Ovaj datum danas obeležavaju Mađari i Društvo negovanja maternjeg jezika organizuje svečani  program sa dodelom nagrada.

Kanal M5 posvećen kulturi tokom dana će emitovati izveštaje sa terena, a uveče će programom iz studija skrenuti pažnju na važnost negovanja maternjeg jezika. Malim prilozima radnici u kulturi u Mađarskoj, kao i i izvan nje govoriće o svojim vezama sa mađarskim jezikom.

dan mađarskog jezika

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.