Ugrás a tartalomra

Pokloni za predškolce u Radanovcu

2019.11.14
18:48
2019.11.14
18:54
Forrás
Pannon RTV
Vrtić u Radanovcu bogatiji za nove razvojne igre i za jedan radni sto.

Donacija je prikupljena u oktobru na humanitarnom berbanskom balu koji su zajednički organizovali Mesna zajednica Radanovac, Savez vojvođanskih Mađara i Umetničko udruženje za negovanje talenata Talentum. Novac je dobila grupa vrtića na mađarskom jeziku.

Vaspitačica u radanovačkom vrtiću je sa velikim zadovoljstvom primila igračke i opremu. Na berbanskom balu, koji je organizovan u oktobru, prikupljeno je  24.200  dinara. Taj novac je dobio lokalni vrtić. Roland Brezovski, predsednik Umetničkog udruženja Talentum, je istakao da je i njegova ćerka išla u taj objekat: „Sviđa mi se kako rade u vrtiću. Smatram da je ova mala zajednica to zaslužila. Treba misliti o svima, a pre svega o deci. Ove igračke i oprema će pomoći rad vaspitačica. Donacija je stigla na pravo mesto i gledaćemo da nastavimo sa ovom praksom. "

Zamenica gradonačelnika Subotice Timea Horvat se zahvalila građanima koji su prisustvovali na balu i koji su doprineli ostarivanju ovog plemenitog cilja: „To je važno jer je to interes, dobar primer izgradnje i zajedništva jedne zajednice. Nažalost, u poslednje vreme, ovde u Mesnoj zajednici Radanovac to je bilo teško ostvariti."

Zaposleni u vrtiću su na uručivanju poklona istakli da je za njih donacija veliko zadovoljstvo i pomoć.

Subotica
Radanovac
Timea Horvat
Umetničko udruženje za negovanje talenata Talentum
Roland Brezovski

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.