Ugrás a tartalomra

Dve-tri godine u Kanjiži nije bilo toliko migranata

2019.11.17
14:06
Forrás
Pannon RTV
Meštani su zabrinuti, očekuju pomoć i intervenciju nadležnih organa. U Kanjižu svaki dan prosečno dolazi oko 40-50 migranata.

U večernjim časovima, na autobuskoj stanici i u centru grada, okuplja se veliki broj migranata.

U okolini autobuske stanice, sada već redovno, nalaze se manje i veće grupe migranata. Dnevno u grad na Tisi dolazi njih oko pedeset. Kako su rekli, dolaze iz Sirije i Avganistana i trenutno ne znaju kako i gde da nastave svoj put. Mnogi od njih već danima borave u centru Kanjiže. „Imamo problem sa policijom, ne možemo da idemo u hotel, ne možemo ni u kafić. Kada uđem u hotel, kažu mi da odem. Kad uđem u kafić, i tamo mi kažu da izađem. "

Pored autobuske stanice, migranti obično sklonište pronalaze u travi i u senci drveća. Mnogi se žale da su se prehladili.

Meštani nisu zadovoljni sa ovim stanjimem. Na sastanku kriznog štaba, koji je održan pre nekoliko dana, istaknuto je da je centru grada potrebno više policije, a ulaze u stambene zgrade treba zaključati, naime migranti navodno noći provode u hodnicima. Ema Bede, Kanjiža: „Čula sam da prave vatru u parku, da uzimaju robu iz prodavnica i ne plate, da prave smeće, ali ja nemam nikakav kontakt sa njima. Smatram da majke male dece, a ja sam već baka, bez obzira na to da li imaju dečaka ili devojčicu, u ovakvom okruženuu nikoga ne mogu pustiti samog."

Kako nadležni organi ističu, put preko Bosne je, zbog visokog vodostaja Drine, trenutno neprohodan, zato strahuju da će migranti ponovo krenuti prema Horgošu, Kanjiži i Somboru.

migranti
Kanjiža

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.